Torshi Liteh

de Mitinita in Conserve, 10 Sep 2011 | 5281 vizualizari

 

Sper sa va starnesc interesul cu aceasta inedita reteta de muratura/conserva iraniana. o reteta pe care o fac de cativa ani,acum i-am reusit gustul care mi se potriveste mie cel mai bine.
Ierburile le-am crescut la mine pe balcon, lipseste din lista tarhonul fiindca nu am avut proaspat.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 1 kg de vinete
  • 250 gr de ierburi proaspete: patrunjel,menta,coriandru,busuioc
  • otet din vin alb
  • sare,
  • piper  
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torshi Liteh:

 

Se coc vinetele pe aragaz sau afara.

Se curata de coaja si se lasa cateva ore la scurs.

Dupa ce s-au scurs se taie marunt ierburile spalate si uscate.

Vinetele se taie marunt sau se dau prin mixer,se amesteca cu o jumatate de cana de otet si se pun intr-o craticioara.

Se fierb vinetele cam 2-3 minute,se iau de pe foc si se amesteca impreuna cu ierburile,sarea si piperul.

Se amesteca bine si se pun in borcan

 

 

TIPS-URI

1

Eu le tin in frigider,nu fac mai mult de un kg,dar cred ca tine si pe raft deoarece au otet.E destul de picant,asa ca se poate face si din jumatate apa si jumatate otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Torshi Liteh" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

11.09.2011, 23:50

Arata excelent Miti...si cred ca e deosebit de interesanta reteta!!!!

MotanLaOale 1

12.09.2011, 09:26

interesanta

LUK 1

12.09.2011, 16:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete cu sos de roşii